duminică, 10 august 2008

Say hello to my little friend

Probabil ca cei care ma cunoasteti, sunteti deja familiarizati cu pasiunea mea pentru arme. Ma rog, unii o considera mai mult decat o pasiune, si sincer, si eu sunt de aceeasi parere. Asa ca astazi va voi prezenta, probabil, arma mea favorita din toate timpurile.
Aceasta este pusca Garand, produsa de americani, avand calibru de .30 si a avut o durata de viata de 11 ani. Produsa initial in 1936, fiind folosita pana in 1957. A trecut cu brio prin al doilea razboi mondial fiind adesea indragita de soldatii americani care au folosit-o. A rezistat atat in desertul african si in Europa , cat si in junglele asiatice.

Ce este interesant la aceasta arma este faptul ca a fost prima pusca semi-automata creata. In timp ce germanii se bazau pe K98-uri, rusii pe Moisin Nagan si britanicii pe Lee Endfield-uri, toate fiind pusti normale, cu 5 gloante in incarcator, tragand foc cu foc, americanii au avut un mare avantaj prin aceasta pusca deoarece, avea un incarcator ce putea tine 8 gloante(spre deosebire de 5 ) si era semi-automata, neavand nevoie de reincarcare.
Singurul dezavantaj al acestei arme era reincarcarea. O data ce se terminau cele 8 gloante, incarcatorul practic sarea din pusca scotand un suntem caracteristic " PING" . De asemenea pusca nu putea fi reincarcata decat atunci cand se terminau toate gloantele din incarcator.
Pentru soldatii neexperimentati Garandul era o pusca dificila, insa pentru cei caliti in lupta era salvatorul lor. Multi dintre soldati se foloseau de "ping"-ul specific pentru a-i scoate pe inamici din ascunzisuri.



Un mic videoclip pentru a auzi the orgasmic "ping" ...I sooo love that sound. :D

2 comentarii:

Deey spunea...

Inspaimantator de frumos=))

valentin-timur spunea...

nu inspaimantator, doar frumos. anyway...welcome back! ai cam somat, si nu e prima data. ai cartonas galben ai grija :P